Kookworkshops in de Vredekerk of op locatie

Kookworkshops in WOC “Vredekerk”

Leer de fijne kneepjes van het vak en volg een verrassende, smaakvolle kookworkshop bij ons in de keuken. Sissende potten, dampende pannen, scherpe messen, dagverse seizoensproducten: bind een keukenschort voor, was je handen en koken maar! Onder begeleiding van onze Kookmeesters ga je aan de slag in een professionele horecakeuken, met alle apparatuur en machines die daarbij horen. En dan is het met alle opgedane kennis natuurlijk tijd om te genieten van je zelfbereide maaltijd, waarbij de gezelligheid niet vergeten wordt!

In iedereen schuilt een kookmeester; kom tot bloei en creëer gezamenlijk een nieuwe smaakbeleving.

In overleg met u stellen we deze avond geheel naar uw wens samen. De workshops zijn al vanaf 8 personen te reserveren vanaf € 30.00 pp (via offerte).

Kookworkshop op uw eigen locatie

Wilt u de kookworkshop liever op een andere locatie organiseren? Ook dat is voor ons geen probleem. We komen graag naar u toe en passen ons aan, aan de beschikbare bereidingsmogelijkheden. Een kookworkshop duurt gemiddeld 2,5 a 3 uur.

Tapas & Pinchos (ta·pas [enkelvoud:tapa])

Een tapa is een spaanse borrelhapje. Het is afgeleid van het woord 'tapar' dat 'bedekken' betekent.

Ontdek de kookkunst van de populaire Spaanse tapas en Baskische pinchos. Deze authentieke kleine smaakmakers kennen talloze varianten en variëren van ogenschijnlijk simpele hapjes met verse ingrediënten van topkwaliteit tot culinaire hoogstandjes. Duik de keuken in en ga aan de slag met Arborio-rijst, Pimente d’Espelette, verse kruiden en meer. En vergeet ondertussen niet te genieten van de mooie mythes en legendes die achter het ontstaan van dit fenomeen schuilen.

Asian Bites

Bij het zien en ruiken van koriander, gember, chilipepers en limoen denk je vast en zeker direct aan de rijke Aziatische keuken. Lekker!

Van Vietnamese loempia’s via Thaise soep en Japanse tataki naar Chinese dimsum; tijdens deze geurende workshop gaan we op ontdekkingsreis en leren we je de oeroude technieken achter deze kenmerkende gerechten. Hierna heb je nooit meer een kant-en-klaar pakje nodig om te genieten van zo’n smaakvolle Indiase curry!

Tropisch Antilliaans

De Antilliaanse tropen met veel zon, zee en zand - maar ook met verrukkelijke gerechten, veel vis en vlees met behoorlijk wat zonnige kruiden.

De roots van Zalig komen uit Curacao, vandaar dat een Antilliaanse kookworkshop niet mag ontbreken. Met de beste familierecepten en een lekker cocktailtje, wordt het ongetwijfeld een tropisch gezellige culinaire avond! Bij de Tropisch Antilliaanse kookworkshop maken we onder andere de lekkerste kaasballetjes, zoete aardappelsoep met pinda’s, keshi yena (gegratineerde runderschotel met veel kruiden, rozijnen en paprika), vis met creoolse saus, pittige salade met witte kool, cocosflan met rumbananen.

Mediterrane Smaken

De Mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende traditionele keukens uit, Noord Afrika, Spanje, Italië, Portugal, Turkije en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk.

De traditionele keukens uit deze regio's ontstonden voornamelijk door het gebruik van verse producten uit de omgeving, waaronder varkensvlees, schapenvlees, kazen, peulvruchten, aubergines, paddenstoelen etc. evenals vis en zeevruchten. De receptenbundel is dan ook geïnspireerd op deze traditionele keukens. Een leuk en lekker kookthema voor grotere groepen.

High Tea

Hertogin Anna van Bedford kreeg in de jaren rond 1840 honger en liet bij haar dagelijkse thee wat hapjes serveren, zodat zij niet hoefde te wachten tot de avondmaaltijd. Er werden verschillende theesoorten en een lichte maaltijd voor haar gemaakt. Dit beviel haar wel en ze ging dit vaker doen.

Het idee sloeg aan en steeds meer mensen in Engeland volgden haar idee. Dit is volgens de verhalen de geschiedenis van het ontstaan van de high tea. We hebben het hier echter over de afternoon tea, waarvan de Nederlandse high tea is afgeleid.

Ga zelf aan de slag met vrienden, familie, collega’s of voor een vrijgezellen dag met onze kookworkshop High Tea. Gedurende een 3 uur durende workshop maakt u onder begeleiding van onze chef kok een heerlijke High Tea. Hierbij kunt u denken aan: scones, brownies, taarten, bavarois, sandwiches en nog veel meer heerlijkheden die typisch toebehoren aan een High Tea. Uiteraard is er voldoende tijd om de zelfgemaakte High Tea te nuttigen in ons restaurant onder het genot van verschillende soorten thee en een heerlijk glas prosecco.

Over de Eeterie:
De eeterie is een project van Werk Pro en WOC Vredekerk.
Hoofddoel van "De Eeterie:"
  • Het verzorgen van koffie, thee en de lunch bij vergaderingen van groepen en organisaties.
  • Het aanbieden van de lunch voor omwonenden en bedrijven.
  • Het aanbieden van koffie/thee, frisdrank rond koffiepauzes.
  • Het weekelijks maken van de maaltijd voor "Samen Aan Tafel".
  • Het verzorgen van de catering bij evenementen.
  • Het maken van hapjes-schalen voor particulieren en bedrijven.
Openingstijden en adres:
  • Lunchen: 11:30 uur - 13:30 uur (maandag t/m vrijdag).
  • Koffiepauzes: rond 10:00 uur en 15:00 uur (maandag t/m vrijdag).
  • Samen aan tafel: 17:00 uur - 20:00 uur (elke woensdagavond)
  • Dineravond: 17:00 uur - 20:00 uur (elke oneven week op vrijdag).
Ons bezoekadres:
WOC Vredekerk