Organisaties in WOC "Vredekerk"

Samen sterk voor Gorecht-West

(wijkbewoners, vrijwilligers en professionals)

In de “Vredekerk” werken vele organisaties samen met wijkbewoners en vrijwilligers of hebben regelmatig activiteiten in de Vredekerk. Zij zijn de professionals in de Vredekerk. Doordat deze organisaties makkelijk te benaderen zijn, is het voor de cliënten/klanten van deze organisaties een laag drempellig manier om contact te leggen danwel een hulpvraag kenbaar te maken.

De volgende organisaties zijn ondermeer in de Vredekerk aanwezig:

Werk Pro (vanaf 1 januari 2017)

De dagelijkse leiding wordt gevormd door mensen die indienst zijn van Werk Pro. Werk Pro verzorgdt de dagelijkse werkzaamheden in de Vredekerk en bij Stichting NME.

Stichting Baanvak (tot 1 januari 2017)

De dagelijkse leiding wordt gevormd door mensen die indienst zijn van st. Baanvak-NME. Stichting Baanvak-NME verzorgdt de dagelijkse werkzaamheden in de Vredekerk en bij Stichting NME.

Lefier

Lefier is de eigenaar van het gebouw. Lefier gebruikt de Vredekerk als uitvalbasis voor de activiteiten rond de wijkvernieuwing en als spil in het wijkbeheer van Gorecht-West.

Medio augustus 2017 wordt kerkgenootschap "de Gemeente Gods" de nieuwe eigenaar van het gebouw.

Lentis

Lentis verzorgt vele dagelijkse activiteiten zoals een inloop. Deze zijn veelal toegankelijk voor iedereen in de wijk. Tevens is er door Lentis een ruimte ingericht als internetcafé waar op bepaalde dagen ook ondersteuning is door leden van de computerclub van Lentis.

Stichting "Samen aan Tafel"

Elke woensdag-avond organiseert "Samen aan Tafel" in de Vredeker een diner voor mensen die in een sociaal isolement zitten of die financiël moeilijk zitten. Tegen een symbolische bijdrage vanaf 1€ kunnen ze deelnemen aan een gezamelijke maaltijd die in de regel bestaat uit soep, een hoofdmaaltijd en een toetje. Jaarlijks wordt er in de Vredekerk een benefietdiner georganiseerd voor de stichting.

Stichting "Fier4Grunn"

Fier4Grun is een samenwerkingsverband tussen Lefier en FC-Groningen. Het doel is om mensen en wijken in beweging te krijgen. Hiertoe organiseren ze vele activiteiten die in en om de Vredekerk of het Johan-Cruyff-court plaatsvinden.

Noorderpoort College

De cursussen die in de Vredekerk worden gegeven rondom laag geletterdheid en inburgering, worden door het Noorderpoort College verzorgd.