Projecten in WOC "Vredekerk"

Een goede buur is beter dan een verre vriend

(Sociaal zijn doen we samen)

De meeste projecten in de Vredekerk worden gedragen door vrijwilligers. Het doel van het gross van projecten is het leggen van sociale contacten en/of het elkaar helpen middels deze contacten.

In het ontmoetingscentrum Vredekerk van de wijk Gorecht-West, vinden de volgende (sociale) projecten plaats:

"Klushulp?" Klusploeg

Heeft u een klusje die u zelf niet kunt uitvoeren of wilt u juist als een vrijwilliger helpen met klusjes bij wijkbewoners, dan is dit project de plek daarvoor. Dit project was de winnaar van de WijkStemdag 2015.

"Samen aan Tafel"

Elke woensdag-avond organiseert Stichting "Samen aan Tafel" in de Vredekerk een diner voor mensen die in een sociaal isolement zitten of die financiële problemen hebben. Tegen een symbolische bijdrage vanaf 1€ kunnen ze deelnemen aan een gezamelijke maaltijd die in de regel bestaat uit soep, een hoofdmaaltijd en een toetje. 1x per jaar organiseren wij een benefiet-diner om sponsoren aan te trekken en geld op te halen voor dit doel.

"Moi Buuv"

Elke woensdag-ochtend komen mensen uit de buurt samen om, onder het genot van een kop koffie, kennis met elkaar te maken en andere wijkbewoners te ontmoeten. Niets moet, maar er kan veel. Soms leidt dit tot andere projecten en/of activiteiten zoals de naaiclub.